Nie tylko dzieci uwielbiają mleko czekoladowe. Szczególnie schłodzone, w takie dni jak teraz, smakuje znakomicie. Dzisiaj przepis ale z dodatkiem kawy i nasion chia idealnie nadający się dla dorosłych diabetyków :)
Składniki na 2 porcje:
- 1 banan (120 g)
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka gorzkiego kakao
- 2 niepełne szklanki mleka (ja użyłam mleko roślinne- migdałowe bez dodatku cukru)
- 1 łyżka ksylitolu (jeśli preferujecie słodszy smak)
- 1 łyżka nasion chia lub siemia lnianego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy w wysokim naczyniu. Przelewamy do wysokich szklanek i chłodzimy przez 15 minut. Smacznego :-)
Składniki na 2 porcje:
- 1 banan (120 g)
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka gorzkiego kakao
- 2 niepełne szklanki mleka (ja użyłam mleko roślinne- migdałowe bez dodatku cukru)
- 1 łyżka ksylitolu (jeśli preferujecie słodszy smak)
- 1 łyżka nasion chia lub siemia lnianego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy w wysokim naczyniu. Przelewamy do wysokich szklanek i chłodzimy przez 15 minut. Smacznego :-)
Ciekawy pomysł, u mnie ostatnio królują napoje owocowe, ale taki z kawą czekoladowy też super !
OdpowiedzUsuńi słusznie, trzeba korzystać z sezonowych owoców :)
Usuń