Przejdź do głównej zawartości

Accu-Check Performa Nano


Dzisiaj opinia o glukometrze Accu-Check Performa Nano.


  • Duży w pełni podświetlany wyświetlacz.
  • Paski testowe szybko wchłaniają kroplę krwi.
  • Minimalna objętość próbki krwi (tylko 0,6 µL).
  • Małe wymiary.
  • Nowoczesny design.
  • Krótki, 5-sekundowy pomiaru gwarantuje szybkie i proste oznaczenie poziomu glikemii.
  • Znakowanie pomiarów glikemii przed- i poposiłkowej.
  • Funkcja przypomnienia (alarmy) o konieczności wykonania pomiaru glikemii poposiłkowej po 1–2 godz. od momentu oznaczenia pomiaru glikemii przedposiłkowej.
  • Pojemna pamięć: przechowuje wyniki 500 pomiarów.
  • Czujnik temperatury otoczenia. Uniemożliwia wykonanie pomiaru w warunkach temperaturowych wykraczających poza dopuszczalny zakres działania (8°C–44°C).
  • Przesyłanie danych do komputera. Glukometr wyposażony jest w port podczerwieni, który współpracując z urządzeniami Accu-Chek do zarządzania danymi, umożliwia przesyłanie zachowanych wyników pomiarów wprost do komputera.

Moim zdaniem jest to całkiem fajny i sensowny glukometr. Pobiera małą ilość krwi a wynik szybko pojawia się na wyświetlaczu. Dla mnie bardzo istotne przy wybieraniu glukometru jest to czy mogę przesłać wyniki na komputer a ten glukometr daje nam taką możliwość. Na plus na pewno fakt, że paski są refundowane.

Czy posiadacie ten glukometr? Jaka jest Wasza opinia? Zapraszam do komentowania :)







*https://www.accu-chek.pl/pl/produkty/glukometry/performanano.html

Komentarze

  1. Ja dostałam ten glukometr i jestem zadowolona :) Nie korzystam z wszystkich jego funkcji, bo wyniki zapisuję sobie w aplikacji mySugr, ale fajnie, że przechowuje aż 500 wyników! Czasem zmarnuję pasek, bo za mało krwi dam, ale nie mam się do czego właściwie przyczepić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamy podobną opinie na temat tego glukometru. A co do zbyt małej ilości krwi na pasku..to moja odwieczna bolączka ;)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Dietetyczny i puszysty sernik dla diabetyka

Uwielbiam proste i szybkie w przygotowaniu ciasta i desery. Dopiero stawiam swoje pierwsze kroki w pieczeniu więc wszystkie skomplikowane przepisy z trudno dostępnymi składnikami w moim przypadku się nie sprawdzą. Dzisiaj w mojej kuchni cukrzyka serwuje Wam przepis na dietetyczny sernik
Składniki:

Spód:
- 9 łyżek otrębów orkiszowych lub owsianych
- 4 żółtka
- 1/4 tabliczki czekolady gorzkiej
- 6 łyżek mleka (ja użyłam mleko migdałowe bez dodatku cukru)
- 2 łyżki ksylitolu

Masa:
- 400 g sera twarogowego chudego
- 400 g jogurtu greckiego
- 4 białka
- 4 łyżki ksylitolu
- 2 budynie śmietankowe w proszku (najlepiej takie bez dodatku cukru)
- aromat waniliowy

Przygotowanie:
Najpierw przygotujemy spód sernika. Czekoladę ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy otręby i wszystko mieszamy, następnie dodajemy żółtka i mleko i wszystko razem łączymy. Tortownicę (o szerokości 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy ciastem. Podpiekamy w piekarniku przez 10 min w 170 st. C
Białka ubijamy na sztywną p…

Puszyste ciasto jabłkowo-serowe bez mąki i cukru

Dzisiaj polecam Wam przepis na bardzo smaczne i dietetyczne ciasto bez mąki, cukru i tłuszczu. Ciasto jest szybkie i łatwe w wykonaniu i powinno na stałe zagościć w kuchni cukrzyka. Dzięki swoim składnikom na niski indeks glikemiczny więc nie trzeba martwić się o skoki cukru. A co najważniejsze jest naprawdę smaczne- musi znaleźć się w menu diabetyka:-) 
Składniki:
- 4 żółtka
- 2 białka
- szczypta soli
- 4 łyżki ksylitolu
- 5 łyżek płatków owsianych
- 2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 3 łyżki twarogu z wiaderk
- 2 jabłka

Przygotowanie:
Żółtka ubijamy z ksylitolem na puszystą, gładką masę, do całkowitego rozpuszczenia się ksylitolu, następnie ciągle mieszając dodajemy ser. Gdy wszystko się połączy dodajemy cynamon, starte na grubej tartce jabłka, proszek do pieczenia. Mieszamy dokładnie i dosypujemy płatki owsiane. Na końcu dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie wszystko łączymy. Masę przekładamy do małej tortownicy okrągłej lub kwadratowej. Ja użyłam tor…

Pieczone pączki bez dodatku cukru i mąki pszennej

Dzisiaj w kuchni diabetyka przepis na pieczone pączki bez dodatku mąki pszennej i cukru. Te pełnoziarniste pączki idealnie sprawdzą się w kuchnidiabetyka.  Nie powodują nagłych skoków cukru a dzięki zawartości mąki pełnoziarnistej dłużej pozostajemy syci. No i co ważne zaspokojają naszą ochotę na coś słodkiego. Świetna przekąską w Tłusty czwartek :)
Zobacz inne przepisy na pączki:  mini pączki bez cukru oraz fit pączki.


Składniki:
- 200 g mąki orkiszowej- użyłam Basię
- 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej- użyłam Lubelle
(można użyć tylko mąkę orkiszową)
- 150 ml mleka roślinnego 
(ja użyłam migdałowe niesłodzone) 
- 40 g świeżych drożdży
- 50 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 25 g masła klarowanego
- 40 g ksylitolu
- szczypta soli
- dżem truskawkowy lub inny 
(ja użyłam dżem niskosłodzony Łowicz)

Przygotowanie:
Drożdże rozkrusz w miseczce, dodaj łyżeczkę miodu płynnego, łyżkę mąki z przygotowanej puli. Wszystko zalewamy ciepłą wodą (nie może być za za gorąca), mieszamy, przykrywamy ściere…